Vágólapra másolva!
A 17 éves fiút aljas indokból elkövetett emberölés kísérlete miatt találták bűnösnek. A gyújtogatásban nem sérült meg senki.
Vágólapra másolva!

A Debreceni Törvényszék 12 év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélt egy most 17 éves fiút, akit aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés kísérletében találtak bűnösnek.

A törvényszék a fiatalt 9 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, kötelezte 417 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére, valamint a jogerős ítéletet követően a sértettnek kártérítésként 268 ezer forintot is meg kell fizetnie. Az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

A vádlott 2012 augusztusában gyújtotta fel egy Kismarjai ház tetőjét. Az épületben hárman aludtak. A vád szerint egyikük egy gazda volt, aki korábban elzavarta a földjéről dinnylét lopni készülő fiút, azonban az eljárás során az derült ki, hogy nem annak a gazdának a házához ment, aki elzavarta őt. A szomszédban fiú vette észre a tűzet éjszaka, ő keltette a szüleit, akik hívták a tűzoltókat, és felkeltették a házban lakó házaspárt, és a gazda idős anyját. A házban nem keletkezett komolyabb kár, a tűzben nem sérült meg senki.