Letiltották a buszokról az ellenzéki jelölt hirdetését

Vágólapra másolva!
Hiába szólt márciusig a szerződése, mégis eltüntették a helyi Összefogás-jelölt könyvreklámjait a győri buszokról - tudta meg az Index. Fábián György a vallási krimijét és a Rába-gyár vezetőjéről szóló dokumentumkönyvét hirdette. Ugyanakkor a Kisalföld Volán Zrt. szerint ez politikai hirdetés volt, így nem lehet kint a buszon.
Vágólapra másolva!

Fábián György még karácsony előtt fizetett azért, hogy a könyvei reklámja kikerüljön a helyi buszokra. Decemberben több mint 300 ezer forintot fizetett a Kisalföld Volán reklámjait értékesítő médiacégnek két buszos reklámfelületért. A Pillár Média Kft.-vel abban állapodtak meg, hogy a reklámok márciusig kint lesznek két buszon.

A matricák viszont a napokban eltűntek a buszokról. Fábián György a Pillárnál hiába érdeklődött, választ az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-től kapott. Eszerint a Kisalföld Volán Zrt. tiltott kategóriába sorolta át a könyvek szerzőjét. A Volán „megítélése szerint – tekintettel a könyv írójának Győrben közismert politikai szerepvállalására, a reklám közzétételének időzítésére, és üzenetére – a burkolt politikai reklám kategóriájába tartozik, ezért történt intézkedés annak eltávolítására” - írták az Indexnek.

Fábián a város 2-es választókerületében a baloldali Összefogás közös jelöltje.