Titkos ügynökök csapnak le Csépán

Vágólapra másolva!
Egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei faluban egyedi módszert találtak ki a térfigyelő kamerák helyett. Nem kellenek a jól ismert arcok, a feltűnő járőrautók, elég egy kéthónapos, titkos megbízás és egy kerékpár - írja a szoljon.hu.
Vágólapra másolva!

Csépán nem volt sikeres a térfigyelő kamerákra beadott pályázat, ezután jött az ötlet, hogy más módon szorítsák vissza a bűnözést – mondta Fialka György polgármester. Mivel a járőrautót messziről észreveszik, akár egy percen belül is leadhatják a drótot a bűnözők között. Így a lopások meghiúsulnak ugyan, de nem tudják elkapni az elkövetőket. Ezért titkosított településőröket alkalmaznak, akik kerékpárral napi hat órában, akár még éjszaka is, rendszertelenül járják a falut, elkerülve, hogy kifigyeljék őket.

A titkosítás mellett csak két hónapra kötnek szerződést a településőrökkel, mert kicsi a falu. Ha állandó településőr lenne inkognitóban, egy idő után úgyis mindenki tudná, ki az, ezért megoldás a kéthavonkénti váltás. Tolvajt még nem fogott, de részeget már csillapított le, mondta el egy decemberben munkába állt nő. „Nekem aztán mindegy, ha maga a 007-es ügynök is jön ide, csak végre legyen rend!” – volt Esztike néni véleménye, aki örül, hogy végre valamit tesznek a közbiztonság javításáért.