Szinte már csak Gyurcsányt kell megoldani

Vágólapra másolva!
A legtöbb kérdésben sikerült előrelépni, de Bajnaiék nincsenek kibékülve azzal, hogy Gyurcsány Ferenc előkelő helyet kapjon a közös listán. Ha ezt sikerül megoldani, akkor akár már hétfőre lehet kész szövetség - írta az Index.
Vágólapra másolva!

Akár már hétfőn megállapodhat az MSZP, az Együtt és a Demokratikus Koalíció - írta a Index. A megbeszélésekre rálátó forrás szerint nincs olyan probléma, amire ne lenne megoldási javaslat. Gyurcsány Ferencékről úgy beszélt, hogy nem feszítik túl a húrt, csupán egy kérdésben merev az álláspontjuk.

A lap szerint az a kérdés, amiben a leginkább vita van az, hogy Gyurcsány Ferenc szerepeljen-e a közös listán. Döntés így nem született még sem az egyéni kerületek újraosztásáról, sem Gyurcsány szerepeltetéséről.

Az Indexnek nyilatkozó forrás szerint az Együtt 2014 és a Párbeszéd Magyarországért nincs kibékülve azzal, hogy Gyurcsány Ferenc listás helyet kapjon. Az MSZP viszont már megbékélt a helyzettel, és inkább a gyors megállapodásra törekednek. Márcsak azért sem kifogásolják Gyurcsányt, mert a DK elfogadta Mesterházy listavezetői szerepét.

A választópolgárok csak a lista első öt helyét látják, így megoldásként felmerült, hogy Gyurcsány helyett egy másik DK-s politikus, Molnár Csaba szerepeljen előbb.

A tárgyalásokon nem volt szó arról, hogy kisebb pártokat is bevegyenek-e a szövetségbe. A nyilatkozó forrás szerint nem akarják kinyitni ezt a kérdést, amíg a többi pontban nincs megállapodás. Vasárnap is tárgyalnak még, és a pártok vezetése is ülésezik, hogy minél gyorsabban jóvá tudják hagyni az egyezséget.

A köztévé híradója szerint a tárgyalás egy budapesti családi házban folyt.