Öt évet kapott, mert utcai lámpákra lövöldözött

Vágólapra másolva!
Első fokon öt év börtönbüntetéssel sújtott kedden a Szentesi Járásbíróság kedden egy árpádhalmi férfit, aki egy átalakított légpuskával szétlőtt több utcai lámpát, majd megfenyegette a történteket a hatóságoknak jelentő szomszédjait.
Vágólapra másolva!

A bíróság lőfegyverrel való visszaélés bűntettében, fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettében, személy elleni erőszakos cselekmény elkövetésével fenyegetve elkövetett zaklatás vétségében és rongálás vétségében mondta ki bűnösnek a férfit. A vádlott a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

G. P. 2012. december 10-én este a Csongrád megyei Árpádhalom belterületén lőfegyverré átalakított, engedély nélkül tartott Slavia 620 típusú légpuskájával kilőtt négy utcai lámpát. A vádlott szomszédja értesítette a polgárőrséget, majd a helyszínre érkező rendőrök a férfit előállították.

A vádlott – mivel haragudott az ellene indult büntetőeljárás miatt – másnap este ittas állapotban azt kiabálta szomszédjának és gyermekének, hogy „lelövöldözlek benneteket”.

Az elsőfokú ítélettel szemben a vádlott és védője bejelentette, hogy enyhítésért fellebbez, így a döntés nem jogerős.