Kérdőre vonta a rendőröket, erre őt igazoltatták, kiforgatták a zsebeit

Vágólapra másolva!
Kérdőre vonta a rendőröket egy ember egy tavalyi razzia során. A rendőrök visszavágtak: félrevonultak vele, durván beszéltek hozzá, igazolgatták, kiforgatták a zsebeit. Most jutott el a vizsgálat odáig, hogy kiderült: jogszerűtlenül tették mindezt a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Alapjogot sértettek a rendőrök, amikor tavaly tavasszal egy fővárosi szórakozóhelyen tartott razzia során lökdöstek egy, a rendőröket kérdőre vonó embert és kipakolták a zsebeit. A Független Rendészeti Panasztestület szerint a rendőrök megsértették a panaszt benyújtó V. D. tisztességes eljáráshoz való jogát, számol be a Vs.hu.

Tavaly márciusban 35 rendőr szállt ki a Sirály Presszó nevű helyre, és a jelen levő 150 vendéget egyenként igazoltatni kezdték. Többen kérdezték a rendőröktől az igazoltatás okát és kérték azt is, hogy a rendőrök igazolják magukat. Erre a rendőrök egy kivétellel nem voltak hajlandóak. A rendőrök éjszakai ellenőrzéssel, fokozott ellenőrzéssel, illetve körözött személy keresésével indokolták az akciót. V. D. is kérdőre vonta a rendőröket, akik ez után félre kísérték őt, majd az egyikük meglökte, aztán a falhoz állították és zsebeit kipakolták. V. D. ezek után fordult jogorvoslati segítségért a Magyar Helsinki Bizottsághoz. A Független Rendőrségi Panasztestület állásfoglalása szerint a büntető jellegű igazoltatás és ruhaátvizsgálás jogszerűtlen volt, maga a razzia azonban nem, írja a Vs.hu.

Tavaly márciusra elmérgesedett a viszony a Sirály és helyet birtokló VI. kerületi, illetve Fővárosi Önkormányzat között. A kormánypárti sajtó akkoriban arról cikkezett, emlékeztet a portál, hogy itt szervezték az akkori diáktüntetéseket, míg a Sirály működtetői szerint az önkormányzat önkényesen vezényelte ki ellenük biztonsági őreit.