22 női jelölttel vág neki a választásnak az LMP

Szél Bernadett és Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) két társelnöke
Szél Bernadett és Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) két társelnöke az LMP XXVII. kongresszusán a Hotel Tulip Inn Budapest Millennium szállodában 2014. január 25-én
Vágólapra másolva!
Szél Bernadett szerint az elmúlt négy év megerősítette a pártot.
Vágólapra másolva!

Az LMP-nek mind a 106 egyéni választókerületben megvannak a jelöltjei, és a párt számításai szerint ők indítják egyéniben a legtöbb, szám szerint 22 női jelöltet - jelentette be Schiffer András társelnök a párt kétnapos jelöltállító kongresszusán szombaton, Budapesten.

Schiffer András úgy fogalmazott, 106 olyan jelölttel vágnak neki a "tavaszi, áprilisi hadjáratnak", akik hitelesen fogják képviselni a párt politikáját. Schiffer Budapest 1. választókerületében indul, ahol a fideszes Rogán Antal, illetve a baloldali Összefogást képviselő Keráék-Bárczy Szabolcs lesz az ellenfele.

Szél Bernadett és Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) két társelnöke Forrás: MTI/Marjai János

Szél Bernadett, az LMP másik társelnöke azt mondta, az elmúlt négy év sok kihívással szembesítette őket, de egyben ez volt az a négy év, amely a pártjukat megerősítette. Egy párt erejét önmagában nem az mutatja meg, hogy milyen körülmények között kell dolgoznia, hanem az, hogyan tud a kihívásokra válaszolni – hangsúlyozta.

A 18 fővárosi választókerületben sorrendben a következő LMP-s jelöltek indulnak: Schiffer András, Csárdi Antal, Hajdu Mária, Dárdai Zsuzsa, Csiba Katalin, Jakabfy Tamás, Moldován László, Barta János, Tóth Balázs, Száraz Dorottya, Rákosi Judit, Szilvágyi László, Mizsei László, Schmuck Erzsébet, Kassai Dániel, Ferenczi István, Tenk András és Gecsei-Tóth Andrea.

Kövessen minket a Facebookon is.