Hét diákot juttatott kórházba két szolnoki középiskolás

Vágólapra másolva!
Ki kellett üríteni a szolnoki Sípos Orbán szakközépiskolát, miután ismeretlen eredetű gáz miatt többen rosszul lettek az épületben. Mint később kiderült, két diáklány próbálatta az egyikük anyjától kapott paprikasparay-t - írja a Szoljon.hu.
Vágólapra másolva!

Ki kellett üríteni a szolnoki szakközépiskolát, miután az épületben tartózkodók köhögni kezdtek, illetve a folyosókon szórós szagot éreztek. Hét diákot kórházba szállítottak, mivel allergiás reakció lépett fel náluk. A szakemberek átvizsgálták az épületet, de nem találták mérgező gáznak nyomát.

"Az egész eset úgy kezdődött, hogy a folyosón néhányan furcsa szagra kezdtek panaszkodni, majd egyre több ember kezdett köhögni" - mondta Szilvás Ágens, az intézmény vezetője. "Kiürítettük az épületet, majd a gáz forrását próbáltuk felkutatni, amelynek a hatását mi magunk is éreztük. Természetesen azonnal értesítettük a katasztrófavédelmi igazgatóságot, akik a helyszínen méréseket végeztek. Leellenőrizték a teljes épületet, a fűtőberendezéseket, azonban nem találtak semmilyen mérgező gázra utaló nyomot. Végül két diák keresett meg, akik elmondták, hogy ők a felelősek a történtekért."

A két lány elmesélte, hogy egyikőjük kapta a paprikaspray-t az édesanyjától karácsonyra, hogy amikor sötétedés után megy haza, meg tudja védeni magát egy esetleges támadásnál. Ők csak ki akarták próbálni, hogyan is működik, nem tudták, hogy ekkora baj lesz belőle.

A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.