Vágólapra másolva!
Az internet nem felejt című programot népszerűsíti a minisztérium, amely kétnapos működése alatt máris lefülelt egy feltehetően pedofil oldalt. A KIM a honlap pontos címét is megmondta, amit az MTI is közölt.
Vágólapra másolva!

Vizsgálatot kezdeményez a nyomozó hatóságoknál egy fiatalkorú magyar lányok fotóival vélhetően visszaélő honlap miatt a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium - közölte a tárca társadalmi kapcsolatkért felelős államtitkára szerdán.

Balatoni Monika elmondta, a két napja indult, Az internet nem felejt elnevezésű program készítői szerda reggel egy olyan weboldalt találtak a világhálón, amelyen csak fiatalkorú magyar lányok valamilyen közösségi oldalon közzétett és onnan lementett fényképei találhatók. A minisztérium a honlap pontos címét is közölte (mi ettől eltekintünk).

A honlapon közzétett képek erősen szexuális tartalmúak, az érintettek teljes nevét, életkorát, valamint a közösségi profiljának közvetlen elérhetőségét is közzétették - mondta. A fényképek között van olyan, amely nem nyilvános profilból származik. Ez azt jelenti, hogy a szexuális tartalmú képeket feltételezhetően az érintettek tudta nélkül, gyakorlatilag ellopták az említett oldal szerkesztői, vagy a lányok fotóit az oldal felhívására küldték be. Bárhogy is történt, törvénysértést követtek el - jegyezte meg. Az oldalon több 14 évesnél fiatalabb lány fotója is látható.