Másfél hét múlva előáll a Fidesz a teljes csapattal

Vágólapra másolva!
Jövő hét szombaton ül össze a kormánypárt egyik legfontosabb testülete, összeállítják a választási listát.
Vágólapra másolva!

A Fidesz február 8-i választmányi ülésén állítják össze a párt országos választási listáját - mondta az Origónak több kormánypárti képviselő.

A kormánypárt december 9-én már nyilvánosságra hozta, hogy kiket indít egyéniben az április 6-i parlamenti választáson. A listák összeállásával teljessé válik az a névsor, hogy a kormánypárt kikkel vág neki a választásoknak.

A 2010-ben a Fidesz országos listájának első tíz helyét a következő politikusok foglalták el: Orbán Viktor, Schmitt Pál, Horváth János, Wittner Mária, Semjén Zsolt, Kövér László, Navracsics Tibor, Lezsák Sándor, Jakab István, Szatmáry Kristóf.

A négy évvel ezelőttihez képest a helyzet annyiban változott, hogy az áprilisi választás után a 396 helyett 199-re csökken a képviselők száma. Így a korábbi ciklusokhoz képest listáról is kevesebb képviselő juthat mandátumhoz. A korábbi területi és országos lista helyett pedig csak országos listát állíthatnak a pártok

A február 8-i választmányi üléssel kapcsolatban kerestük a Fidesz sajtóosztályát, visszahívást ígértek, ez egyelőre nem történt meg.