A soroksári gyilkosságnál nem tűznek ki vérdíjat

Vágólapra másolva!
A Bors úgy tudja, a rendőrök több tettest keresnek, és pontos elképzeléseik vannak arról, hogyan történt a gyilkosság.
Vágólapra másolva!

A rendőröknek minden jel szerint konkrét elképzelésük van arról, ki ölte vagy ölette meg Soroksáron tavaly szeptemberben a kocogó nőt – írja a Bors. A lap kérdésére a rendőrség azt közölte, hogy a soroksári gyilkosság nyomozásának állása nem indokolja a díjkitűzést.

A lap információi szerint több tettest keres a rendőrség. A nőt futás közben kapták el, és durván bántalmazták, mielőtt megölték. Két kezét és két lábát külön-külön összekötözték. A bicikliúttól néhány méterre találták meg lemeztelenített holttestét, cipő viszont volt rajta.

A lap forrásai szerint a BRFK nyomozóinak pontos elképzeléseik vannak arról, hogyan történt a gyilkosság. Az ORFK nyomozó osztályának votl vezetője, Kátay Elek a Borsnak azt mondta: alapos oka van arra, hogy feltételezze, Soroksáron bérgyilkosság történt, és a megölt asszony minden valószínűség szerint ismerte a gyilkosokat, a megbízót és az elkövetőt is. Ha a nyomozók már közel vannak a megoldáshoz, szándékosan nem tűznek ki nyomravezetői díjat, mert attól tartanak, hogy a sok fals információ ellenőrzése éppen a tényleges tettesek leleplezésétől veszi el az időt, az erőt – magyarázta a Borsnak Kátay Elek.