Blikk: A bankok is hasznot húznak a termékbemutatókból

Vágólapra másolva!
Harmincezret is spórolhat a gyanútlan vevő, ha hitelre vásárol a termékbemutatón. Az OTP-nél tudnak arról, hogy egyes partnereik etikátlan üzleti gyakorlatot folytatnak - írta a Blikk.
Vágólapra másolva!

A Blikk információi szerint a termékbemutatókon házaló ügynökök az eladás után jutalékot kapnak a bankoktól (a cikkből nem derül ki, hogy mely bankokra gondolnak), mert a gyakran lóvá tett vevők személyi kölcsönre veszik meg a méreg drága, netán haszontalan holmikat. A Blikk szerint a legjobb adósok a nyugdíjasok, mert ők életük végéig kapják a nyugdíjat, amiből le lehet vonni a tartozásukat.

A lapnak nyilatkozó K. Mihálynak azt mondták egy termékbemutatón, hogy csak akkor érvényes az algásodó víztisztítóra, a konyhai robotgépre és a poszívóra felajánlott engedmény, ha OTP személyi kölcsönre vásárol. Így az eredeti 600 ezer forintos ár helyett 570 ezer forintot fizet hitellel.

Tudjuk, hogy bizonyos esetekben jogi és etikai aggályok merülnek fel a termékbemutatós vásárlóknál - közölte a Blikk-kel az OTP. A bank azt nyilatkozta, hogy rendszeresen felülvizsgálják a partneri szerződéseket, és időnként fel is mondják azokat.