6,5 millióba került a videó Schmitt aláírásáról

Vágólapra másolva!
Szóban kötött szerződést foglalt írásba 2011 júniusában az MTVA és a Kálomista Gábor érdekeltségébe tartozó Mega Film, bő másfél hónappal az után, hogy a bemutatták az elkészült egyperces videót arról, ahogy Schmitt Pál aláírja az új alkotmányt. Az egyperces videóért 6,5 millió + áfát fizetett a közmédia.
Vágólapra másolva!

Az MTVA 6,54 millió forint plusz áfát fizetett Kálomista Gábor cégének, a Mega Film Kiadó Kft.-nek egy egyperces videóért – írta az Átlátszó.hu. A megállapodást 2011. június 16-án kötötték, és egy olyan videóról szólt, amelyen Schmitt Pál akkori köztársasági elnök aláírja az új alkotmányt.

Az alaptörvényt azonban április 25-én írta alá a volt köztársasági elnök, tehát több mint másfél hónappal a szerződés aláírása előtt. A szerződésben egy korábban kötött szóbeli megállapodásra hivatkoztak. A szövegben azt rögzítették, hogy a szerződés a köztük "a tárgyban korábban kötött szóbeli megállapodás utólagos írásba foglalása".

Az Átlátszó.hu megkereste az MTVA-t és a Mega Filmet is, hogy a szerződés pontosan milyen alkotás elkészülésére vonatkozott, és mikor ment le a műsorszám, de egyelőre nem válaszoltak.

Kálomista Gábor érdekeltségei az Átlátszó.hu korábbi számításai szerint már több mint 4 milliárd forint támogatást szereztek állami társaságoktól 1998 óta. A közpénzekből több mint 20 mozifilmet és 5 tévésorozatot készítettek.

Az alkotás: