35 év házasság után részegen leszúrta a férjét

Vágólapra másolva!
Az idős pár sokat ivott és sokat veszekedett. Miután leszúrták, a férfi még elbiciklizett az anyjához. 1500 forintért halt meg. 
Vágólapra másolva!

Hat év börtönre ítélt egy 71 éves nőt a Somogy Megyei Bíróság, miután az asszony leszúrta férjét, akivel 35 éve voltak házasok - írta a Sonline.hu.

Az eset 2012 novemberében történt, miután a pár közösen italozott, majd összeveszett azon, hogy a nő a férje engedélye nélkül kivett 1500 forintot a kabátzsebéből. A vita során a nő felvette a konyhakést az asztalról és oldalba szúrta férjét, aki bár nagyon vérzett, biciklire ült és eltekert az anyjához. Később mentőt hívtak hozzá, de nem akart kórházba menni, amikor viszont nagyon rosszul lett, nem tudtak rajta segíteni, belehalt vastagbél sérüléseibe és vérmérgezésébe.

A környéken lakók szerint a pár sokat veszekedett, a vallomások szerint sokszor a nő provokálta a vitákat. Az asszony a bíróságon mindvégig ártatlannak vallotta magát, bár a szúrás tényét elismerte. Korábban a rendőrségen viszont még azt mondta, hogy férje oldalát egy kiálló szög sértette fel biciklizés közben.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, a védők enyhítésért fellebbeztek.