Ők rongálhatták meg a hanukijákat

Vágólapra másolva!
Videót közölt a rendőrség a három fiatalemberről, akik a gyanú szerint tönkretették a Hanukára emelt gyertyákat és emléktáblákat. Akár név nélkül is várják a lakossági bejelentéseket. 
Vágólapra másolva!

A rendőrség nyilvánosságra hozta a térfigyelő kamerák felvételeit, hogy lakossági bejelentések alapján találja meg a hanukiják megrongálóit. Szombat hajnalban 5 óra 5 perc és 5 óra 45 perc között sértették meg a vallási kegytárgyakat a Blaha Lujza téren, a Nyugati téren és a Városháza parknál (a korábbi Deák téri helyszínt a rendőrség pontosította). A térfigyelő kamerák felvételein három, 180-190 centi magas, 18-20 éves férfi látható, ketten szemüvegesek voltak és kapucnis kabátot vagy pulóvert viseltek, a harmadik pedig magas szárú bakancsot, terepmintás nadrágot és bomber dzsekit hordott.

A rendőrség a 06 1 443-5000 számon várja a telefonhívásokat azoktól, akik felismerik a férfiakat vagy tudnak valamit a tartózkodási helyükről. Aki név nélkül szeretne bejelentést tenni, a Telefontanú vonalon (06 80 555 111) is jelentkezhet.