Vágólapra másolva!
Vasárnap estig tovább tartanak nyitva a temetők. Autóval senki nem akarjon behajtani, mert nem engedik. A BKK sűrített és rendkívüli járatokkal segíti a közlekedést.
Vágólapra másolva!

Mindenszentek és halottak napja alkalmából sokan keresik fel a hét végén szeretteik sírját, ezért a temetők vasárnap estig hosszabb ideig tartanak nyitva. Pénteken, mindenszentek ünnepén a budapesti Farkasréti temetőben tartanak központi megemlékezést.

A budapesti temetők vasárnap estig a szokásosnál hosszabb ideig, reggel 7 órától este 8 óráig tartanak nyitva. Az Új köztemetőben és a Fiumei úti sírkertben ingyenesen igénybe vehető, 8 és 17 óra között közlekedő mikrobuszok segítik a közlekedést. Gépjárművekkel az ünnepek alatt tilos a behajtás a temetőkbe, az Új köztemető és a Fiumei úti sírkert kivételével.

A temetőkben megerősítették a rendészeti szolgáltatást, illetve a kerületi rendőrségi egységek, közterület-felügyelők és a polgárőrség tagjai is járőröznek. Pénteken és szombaton mentőautók is készenlétben állnak az Új köztemetőben.

Az ünnepi hosszú hétvégén egyes buszok, villamosok sűrűbben járnak a temetőket érintő vonalakon, emellett több rendkívüli járatot is indítanak: az Új köztemetőbe a 68A, a Budafoki temetőbe az 58A, a Csepeli temetőbe pedig a 38B rendkívüli autóbuszjáratokkal is el lehet jutni. A Budapesti Közlekedési Központ az utasoknak a várhatóan megnövekvő gépjárműforgalom miatt azt javasolta, hogy a villamosokat vegyék igénybe.