Tankönyv nélkül kezdik a novembert is egy óbudai iskolában

Vágólapra másolva!
Az egyik óbudai iskolába a mai napig nem érkezett meg a tankönyvek egy része. A tanárok a szülők költségén fénymásolt példányokkal tartják az órákat. 
Vágólapra másolva!

Mindjárt itt a november, de az óbudai Nagy László Általános Iskola, ismertebb nevén Váradi utcai általános iskola második osztályos diákjai még mindig nem kapták meg a tankönyveik egy jó részét – állítja az egyik tanuló apja. Olyan diákok is tankönyv nélkül maradtak, akiknek a szülei biztosan befizették a tankönyvcsomag árát.

A tankönyvhiányt az érintett másodikos osztályban például úgy oldották meg, hogy az egyik szülő megvette a boltban a hiányzó matematika, környezetismeret és ének-zene könyveket, amit aztán a többi szülő a saját költségén lefénymásoltatott - mondta a másodikos fiú apukája.

Nincs tankönyv?

Az önök iskolájába sem érkezett meg az összes tankönyv? Írja meg a [email protected] címre, hogy melyik intézménybe, milyen tankönyv nem érkezett meg!

Az Origo megkereste a Kellót is, hány olyan iskola van, ahol még mindig nem érkeztek meg a könyvek. Amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

Augusztus 27-én a Kello még azt közölte, hogy az összesen megrendelt mintegy 12 millió tankönyv több mint 95 százalékát már kiszállították az iskolákba. Ekkor azt ígérték, iskolakezdésig a fennmaradó intézmények is megkapják a megrendelt kiadványokat. Néhány héttel később az állami cég azt ígérte, hogy a hibás vagy megkésett rendeléseket október 15-éig teljesíteni fogják.

Sipos Imre, a köznevelésért felelős államtitkárság helyettes államtitkára már szeptemberben sikertörténetnek nevezte az államosított tankönyvellátást. Azt mondta, hogy „az új rendszer egyik előnye, hogy az iskolának nem kellett a pénzzel foglalkoznia, és a szülőknek sem kellett helyben pénzzel fizetnie, hiszen ezt korábban – csekkel vagy utalással – már megtehették”.

Néhány hete a Tankönyves Vállalkozók Országos Testülete is közleményt adott ki. Szerintük általánossá vált a bizonytalanság a tankönyvek körül, és a kialakult zűrzavar a gyerekek tanulásában is fennakadásokat okoz.