Több lövés sem volt elég a hummeres gázoló ellen

Vágólapra másolva!
A vádlottat hiába találták el 9 mm-es lövedékekkel, pillangókéssel támadt vissza, hárman tudták csak egy fához bilincselni.
Vágólapra másolva!

Elképesztő indulat, düh és hatalmas erő munkált abban az osztrák gépkocsivezetőben, aki a vád szerint 2012. október 11-én Apátfalván Hummer terepjárójával szándékosan halára gázolta Kenéz Imre rendőrjárőrt – mondta a Szegedi Törvényszéken kedden az a makói férfi, aki segített megfékezni a vádlottat.

A per harmadik tárgyalási napján a tanúként meghallgatott Móra Ferenc elmondta, hogy a vádlott a testét ért több lövés ellenére is folyamatosan késekkel támadt az őt megbilincselni próbáló rendőrre.

Az autós, aki röviddel a gázolást követően érkezett a helyszínre, azt mondta, hogy az osztrák férfi az elgázolt rendőr fegyverét próbálta megszerezni, majd egy pillangókéssel igyekezett megszúrni az áldozat járőrtársát, de végül az ő kezét vágta meg. A járőr ezt követően elővette a fegyverét, amelyet a vádlott a csövénél fogva igyekezett kicsavarni a rendőr kezéből, ezt a tanú kirúgta a kezükből. Végül hárman tudták fához bilincselni a vádlottat.

Le akarta szorítani a motoros járőrt

Móra Ferenc arról is beszélt, hogy az osztrák férfi egyik társa a dulakodás alatt kivett valamit a Hummerből, és gyorsan elhajtott a helyszínről.

A bíróság az eset egyik szemtanúját is meghallgatta, a férfinak úgy tűnt, a vádlott meg sem érezte a testét érő 9 milliméteres lövedékeket, ezért először azt hitte, hogy a rendőr a földbe lőtt.

Egy az apátfalvi kamionparkolóban biztonsági őrként dolgozó tanú pedig arról számolt be, hogy látta, amikor a vádlott a terepjárójával még a gázolás előtt megkísérelte leszorítani az útról az őt igazoltatni próbáló motoros járőrt.

A bíróság beidézte a vádlott útitársait is – akikkel egy romániai hummeres túráról tért haza –, ők azonban nem jelentek meg a szegedi tárgyaláson. Beadványukban azt közölték, hogy a hatóságok korábbi eljárása miatt nem kívánnak Magyarországra utazni. Joó Attila tanácsvezető bíró ezért felolvasta korábban tett vallomásaikat, illetve közjegyző előtt Németországban tett nyilatkozataikat. A külföldi tanúk indokolatlannak, eltúlzottnak és fenyegetőnek tartották a rendőri intézkedéseket.

A per csütörtökön a sértettet és a vádlottat ellátó orvosok és mentősök meghallgatásával folytatódik.