Rendőr akart cigarettát csempészni Záhonyban

Vágólapra másolva!
Egy rendőr pénzt ígért az egyik kollégájának, hogy segítsen neki cigarettát csempészni Ukrajnából Magyarországra.
Vágólapra másolva!

Vesztegetéssel gyanúsított rendőrt és egy civilt fogtak el Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A gyanúsítottak pénzt ígértek egy másik rendőrnek azért, hogy segítse elő a cigarettacsempészést Ukrajnából Magyarországra – közölte a térségi főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

Az ügyészek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közreműködésével pénteken fogták el a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható záhonyi rendőrt és civil társát. A vesztegetők még a nyáron kerestek fel egy, a záhonyi határrendészeti kirendeltségen szolgálatot teljesítő másik rendőrt, akinek alkalmanként több százezer forintot ígértek, ha segít abban, hogy zavartalan legyen a cigarettacsempészés a magyar–ukrán határon.

A felajánlott pénzért cserébe azt kérték, hogy az államhatár egyes szakaszait előre egyeztetett időpontban "tegye szabaddá", vezényelje el onnan a járőröket. Zsíros Zsolt a közleményben kiemelte: az ügyészek a pénz átadásakor tetten érték a vesztegető civilt, megakadályozva a tényleges csempészést.

A megyei főügyész, címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész azt is közölte, hogy a vesztegetőket az ügyben eljáró nyomozó ügyészség őrizetbe vette, a bíróság pedig elrendelte az előzetes letartóztatásukat.