Már a rendőrségé a Hotel Retro

Vágólapra másolva!
Kedden átvette a korábbi Hotel Retro üzemeltetését a BRFK. A volt szállodában 184 rendőr kap lakást, továbbképzéseket is tarthatnak itt.
Vágólapra másolva!

Tíz évre átvette az óbudai Hotel Retro Budapest épületét a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden. Az átadáson Pintér Sándor belügyminiszter elmondta, hogy az egykori szállodában 184 rendőrnek tudnak lakást, elhelyezést biztosítani kulturált körülmények között.

Tarlós István főpolgármester arról beszélt, hogy a főváros lakossága és az önkormányzat is partnerséget kér és kap a közbiztonság fenntartásához, amihez a megfelelő körülmények biztosításával igyekeznek hozzájárulni.

A főpolgármester elmondta, hogy az egykori gázgyári hotel két éve üresen állt, a használatba adás előtt felújították egyebek mellett az épület fűtési rendszerét, elektromos hálózatát és liftjeit. A Fővárosi Közgyűlés február végén döntött arról, hogy tíz évre a BRFK ingyenes használatába adja a több mint 7500 négyzetméteres ingatlant.

A 2400 négyzetméteres főépületet rendőrök budapesti elhelyezésére és továbbképzések helyszínéül használja a rendőrség. A háromcsillagos szálloda becsült forgalmi értéke nettó 487 millió forint.