Hétfőtől telefonon lehet rendelni a BKV-buszt

Vágólapra másolva!
Ha beválik a kezdeményezés, akkor Solymáron, Pesthidegkúton és a Hármashatárhegyen is bevezetik majd a telefon rendelhető mikrobuszokat.
Vágólapra másolva!

November 4-től kísérleti jelleggel úgynevezett igényalapú buszvonalat indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a III. kerületi Csillaghegy és Aranyhegy között. Az igényjárat adott időszakon és útvonalon belül akkor és ott közlekedik, ahol az utasok telefonon előre kérik – írta a Magyar Nemzet.

A lap keddi cikke szerint fix fel- és leszállópontokra lehet hívni a jeggyel és bérlettel használható mikrobuszokat. Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója szerint, ha nem a hivatalos fővárosi tömegközlekedési tarifákkal lehetne utazni rajta, közszolgáltatási taxinak is lehetne nevezni az új iránybuszokat.

A BKK vezérigazgatója a kísérleti jelleggel bevezetendő 219-es autóbuszjáratról elmondta: az elmúlt hónapokban folytatott többütemű társadalmi egyeztetés eredményeként vezetik be a járatot. A mikrobuszok mindennap reggel hat és este tíz óra között, a III. kerületi Csillaghegy HÉV-állomástól Aranyhegy térségéig közlekednek majd.

Ha az igénybuszok beválnak, később Budapest más külső területein, a közeli Hármashatárhegyen, a II. kerületi Pesthidegkút és Solymár közötti területek nehezen megközelíthető részén, valamint a pesti oldalon, Rákoscsaba térségében is indulhatnak ilyen járatok – írta az újság.