Már nem olyan fontos az ócsai lakópark a kormánynak

Vágólapra másolva!
Bár a devizahitelesek megsegítése továbbra is a kormány egyik kiemelt célja, az ócsai lakópark – a kezdeti lelkesedés ellenére – már nem szerepel a lehetséges megoldások között – írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A kormány eredetileg még a nyári szünet előtt dönteni akart az ócsai lakópark építésének második üteméről, de az első pályázat kudarca után módosították a határidőt – emlékeztet a Népszabadság. Az első 80 ház lakóinak tapasztalatait összegző jelentés elkészítésével sem sietnek már annyira, erre az első határidő ez év szeptembere volt, majd 2014 tavasza lett a céldátum.

A Népszabadság riporterét a jelentés elkészítéséért felelős belügyi tárca először úgy tájékoztatta, hogy a közeljövőben nem szerepel a kormány napirendjén az ócsai lakóparkkal kapcsolatos pont, később viszont már azt mondták, hogy semmiféle döntés-előkészítő tanulmányról nem tudnak. A cikk szerint az ócsai vezetés sem igazán bízik már a folytatásban.

Míg az első pályázatra 588 család jelentkezett, a másodikra már csak 23. Az első pályázaton viszont még alig voltak olyanok, akik megfeleltek volna a szigorú feltételeknek.