Nehéz lett volna felvenni egy mentőmellényt?

Vágólapra másolva!
Drámai hangú levél jelent meg a Sailing.hu vitorlás magazinban a Balatonban megtalált elhunyt szörfösről. A szörfös unokatestvére azt írta, reméli, mások tanulnak Gilicze László esetéből, nem lesznek ennyire óvatlanok, és nem követik el ugyanezeket a hibákat.
Vágólapra másolva!

"Te Laci! Mondd, ez muszáj volt? Hova tetted az eszed?" - áll abban a levélben, amelyet a Sailing.hu közölt Gilicze László halálról. A 35 éves szörföst, a szerdán Zamárdinál eltűnt szörfös holttestére péntek éjszaka Siófok és Alsóörs között, a meteorológiai bóják közelében talált rá egy horgász.

Gilicze László tapasztalt úszó és szörfös volt, ezért is döbbentett meg mindenkit, hogy eltűnt a Balatonban. A Sailing.hu vitorlás magazinban Beliczay Péter, aki a 444.hu szerint az áldozat unokatestvére, írt egy őt megszólító levelet.

Beliczay reméli, hogy mindenki okul az esetből, és senki nem követi el ugyanezeket a hibákat. A drámai hangú levélben Beliczay folyamatosan megszólítja Giliczét: "Nehéz lett volna felvenni egy mentőmellényt? Már évtizedek óta nem elfogadott a neoprén mint mentőmellény. Szerinted miért?". Beliczay azt is írja: "Nem lehetett volna ebben a remek szörfös időben társakat találni, hogy ne egyedül élvezkedj? Ők is szívesen csinálták volna és amikor bajba kerültél kihúznak belőle. Telefon, vízhatlan tokban nem ismeretlen fogalom, ugye? Mennyi mindent megoldott volna".

Beliczay azt írta, hogy mindent megtesz, hogy az esetet minél többen megismerjék, és tanuljanak belőle. Akkor "talán nem tűnik olyan értelmetlennek és haszontalannak ez az egész" - írta az unokatestvér.