Kollégájuk fiát bántalmazták a füzesabonyi rendőrök

Vágólapra másolva!
Nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek két füzesabonyi rendőrt, amiért bántalmaztak és jogellenesen fogva tartottak egy férfit - írja a Heves Megyei Hírlap.
Vágólapra másolva!

Járőrözés közben igazoltattak, majd a vádindítvány szerint a saját személyi igazolványával különösebb indok nélkül orrnyergen ütöttek egy helybeli férfit a Füzesabonyi Rendőrkapitányság munkatársai - írja a heol.hu. A két rendőr ezt követően a férfit megbilincselte, majd belökte a rendőrautó hátsó ülésére, és a kapitányság épületébe szállította. Ott a férfit egy radiátorhoz bilincselték, és csak akkor engedték el, amikor a rendőrkapitányságon őrnagyként dolgozó édesanyja megérkezett. Az eset pontos időpontja és a férfi életkora nem derül ki a Heves Megyei Hírlap beszámolójából.

Az Egri Törvényszék K. P. J. rendőr törzszászlóst első fokon bűnösnek nyilvánította, és két év börtönnel sújtotta, de annak végrehajtását három évi próbaidőre felfüggesztette. A másodrendű vádlottat, B. K. rendőr törzsőrmestert egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte, három évre felfüggesztve.

Az első fokú ítélettel szemben az elsőrendű vádlott és ügyvédje fellebezést nyújtott be. Az ítélet nem jogerős, másodfokon a Debreceni Ítélőtáblán tárgyalják majd.