Vágólapra másolva!
Egy vita miatt sörétes vadászpuskával lelőtt két embert tavaly áprilisban.
Vágólapra másolva!

Jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetést szabott ki a Győri Ítélőtábla arra a presszósra, aki tavaly áprilisban egy vita miatt két embert lelőtt sörétes vadászpuskával a kisalföldi megyeszékhelyen. Ezzel helybenhagyta az első fokon eljáró Győri Törvényszék áprilisban hozott ítéletét, amely nem jogerősen életfogytiglanra ítélte a férfit azzal a kitétellel, hogy a vádlott a legkorábban harminc év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

Ezzel a bíróság sem, sem a felmentést vagy enyhítést kérő védői indítványnak nem adott helyt. A bíróság a tényleges életfogytiglan kiszabását kérő ügyészi indítványt azzal az indokkal utasította el, hogy P. Lajos büntetett előéletű volt ugyan, de jóval kisebb súlyú ügyekben - kábítószer, illetve ittas járművezetés miatt - ítélték el, a történtek idején rendezett családi életet élt, tettének elkövetése után azonnal átadta az egyik szemtanúnak a gyilkos fegyvert, maga hívta a rendőrséget, kérve azt is, riasszák a mentőket.

A férfi ügyvédje jogos védelmi helyzet megállapítását kérte, de az ítélet szerint ennek a kimondásához jogtalan támadásnak kellett volna érnie a presszóst, de ez nem történt meg. A bíróság szerint a vita közben döntött úgy a presszós, aki már megtöltött puskával várta a vele szóváltásba keveredőket, hogy lő, így a cselekmény előre kiterveltsége nem állapítható meg.