Távozik a Hvg.hu főszerkesztője

Vágólapra másolva!
Lemondott a Hvg.hu főszerkesztője, a kiadó elfogadta a döntést, szerintük Gavra Gábor "a bajai videofelvétel kezelésével, megjelentetésének körülményeivel súlyosan megsértette az 1979 óta megjelenő HVG alapértékeit".
Vágólapra másolva!

A pénteken közzétett bajai videó miatt távozik a Hvg.hu főszerkesztője, Gavra Gábor. A hírt a portál tette közzé. A Hvg.hu a múlt héten azt állította, hogy a választási csalásra bizonyíték az a felvétel, amelyen az látható, hogy valaki szavazatért cserébe pénzt ad és tűzifát ígér ismeretleneknek. A videóról később kiderült, hogy a szereplői csak eljátszották az eseményt.

A HVG Kiadó Zrt. elfogadta Gavra lemondását. Mint írták, a főszerkesztő "a bajai videofelvétel kezelésével, megjelentetésének körülményeivel súlyosan megsértette az 1979 óta megjelenő HVG alapértékeit, különös tekintettel a függetlenségre és a pártatlan tájékoztatásra, veszélyeztetve ezzel a HVG három és fél évtized alatt kivívott jó hírét".

Gavra Gábor 2011 óta állt a Hvg.hu élén, melynek irányítását a hírportál közlése szerint 2013. október 23-tól Neizer Anita eddigi főszerkesztő-helyettes veszi át megbízott főszerkesztőként.