Írországban is elvettek egy kislányt egy roma családtól

Vágólapra másolva!
A görögországi kislány ügye után Írországban is elvettek a hatóságok egy szőke kislányt egy ottani roma családtól. A hétéves gyereknek a gyanú szerint a család hamisította a születési iratait.
Vágólapra másolva!
Elvettek egy hétéves szőke kislányt egy roma családtól Dublinban, jelentette be az ír rendőrség. A hatóságok egy füles nyomán rohanták le a nyugat-dublini házat hétfőn délután. A bejelentésnek vélhetően köze lehet ahhoz, hogy a médián végigsöpört a görögországi kislány ügye, írja több brit médium között a Guardian is.
A rendőrség szóvivője azt mondta, a pár a hatóság embereinek arra hivatkozott, hogy a lány az ő gyermekük. A rendőrséget viszont sem a magyarázat, sem az iratok nem győzték meg, főként a születési bizonyítvány volt gyanús, amit a hírek szerint a család készített.
A gyermek a helyi szociális ellátórendszer intézményében van jelenleg, a tisztviselők bírósági határozatra várnak, amellyel védelembe vehetik majd. Az ellátórendszernél még egy hónapig maradhat, utána dönteniük kell: vagy visszaadják, vagy hosszú távon is gyámság alá veszik.
Mindeközben a hatóságok azt tervezik, hogy DNS-mintát vesznek a pártól és a gyermektől is, hogy kiderüljön, rokoni kapcsolatban állnak-e. Közben továbbra is tart a vizsgálat, hogy kiderítsék, ki is a hétéves kislány.