Vágólapra másolva!
Másodfokon szigorították a debreceni férfi büntetését, legkorábban 35 év múlva szabadulhat.
Vágólapra másolva!

Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte kedden a Debreceni Ítélőtábla azt a férfit, aki 2011-ben Debrecenben halálra verte az élettársát.

A táblabíróság a különös visszaeső vádlottat emberölés miatt ítélte el. Az ítélőtábla megváltoztatta az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék márciusi ítéletét, így a férfi 30 év helyett leghamarabb 35 év múlva helyezhető feltételesen szabadlábra.

A többszörösen büntetett előéletű debreceni férfit egy 1998-ban elkövetett emberölés miatt ítélték korábban 15 év szabadságvesztésre, 2010 májusában szabadult feltételesen. Egy évvel később ismerkedett meg a későbbi sértettel. 2011 júliusában együtt italoztak. A férfi közösülni akart a sértettel, megütötte és ellökte az asszonyt. A nő úgy esett rá egy székre, hogy a gerince eltört, mozgásképtelenné vált, majd a férfi egy órán keresztül ütötte és rugdosta a magatehetetlen sértettet.

Ezután a vádlott kihívta a mentőket azzal, hogy a sértett szívbetegsége miatt rosszul van, de kis idő múlva ismét telefonált, mondván, hogy már jobban érzi magát. A mentők ekkor már úton voltak, és a lakásra érkezve megállapították, hogy a nő meghalt, a testén pedig bántalmazásra utaló rendkívül súlyos sérülések vannak.