Mesterházy fideszes provokációnak tartja a bajai videót

Vágólapra másolva!
A bajai videó állítólagos MSZP-s megrendelője visszautasítja a vádat. A párt elnöke szerint a szocialisták nem érintettek az ügyben, amely egyedül a Fidesznek kedvez.
Vágólapra másolva!

A szavazatvásárlásról készült, megrendezett bajai videóról is kérdezték az újságírók Mesterházy Attilát kedden délelőtt, az MSZP és az Együtt 2014 közötti szövetségkötés után. Az MSZP elnöke azt mondta, hogy Király György, a párt sporttagozatának alelnöke, akiről a köztévé azt állította, hogy ő rendelte meg a bajai videót, "100 százalékban visszautasította" a vádakat, és állította, hogy semmi köze a videó megrendeléséhez.

Mesterházy ezek után fideszes provokációnak nevezte a videót. "Isten ajándéka a Fidesznek, hogy nem a költségvetésről vagy a bajai választás megismétléséről van szó, a Fidesz érdekében történik ez az egész" - mondta Mesterházy Attila.

Az MSZP elnöke szerint a szocialisták az ügyben transzparensen, a törvény betűjét betartva jártak el, ugyanis amikor eljutott hozzájuk a felvétel, a rendőrséghez fordultak, és feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen. Mesterházy többször is kijelentette: az MSZP és Király György nem érintett az ügyben.

Bajnai Gordon is elmondta a véleményét a videóról, szerinte is nyilvánvalóan provokációról van szó, és Bajnai szerint egyetlen erő, a Fidesz profitál ebből az ügyből, mert eltereli a figyelmet arról, hogy Baján volt választási csalás.

Király György nehezen éli meg

"Újból megerősítettem azt, amit a rendőrségi tanúvallomásomban is elmondtam: a felvétel elkészítéséhez nincs semmi közöm, annak elkészítésében sem megrendelőként, sem más módon nem működtem közre. Ezúton megerősítem azt is, hogy a videofelvétel elkészítéséhez a Magyar Szocialista Pártnak sincs semmi köze" - írta kedden kora délután kiadott közleményében Király György.

"A felvételt nekem október 16-án délután megmutatták. A videót rendkívül gyanúsnak találtam és úgy ítéltem meg, hogy amennyiben igazak az abban elhangzottak, azok bűncselekmény gyanúját vethetik fel. A felvétel eredetiségéről azonban sem módon, sem tisztem nem volt meggyőződni" - írta Király, hozzátéve, "megdöbbenve tapasztalja és nehezen éli meg", hogy jogkövető magatartása ellenére igaztalan politikai támadásoknak van kitéve.

Fidesz: A baloldal nem képes elfogadni a bajaiak döntését

Az először a Hvg.hu-n, pénteken megjelent videofelvételen egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választáson. A videóról azóta kiderült, hogy megrendezett. A köztévé Híradója szerint Király György rendelte meg a felvétel elkészítését.

A Fidesz a videót bizonyítéknak tekinti arra nézve, hogy megrendezetten és előre kitervelten próbálják lejáratni, ezért a napokban büntetőfeljelentést tett. A Fidesz szerint mindez azt bizonyítja, hogy a baloldal két választási vereség után sem képes elfogadni a bajaiak döntését, és a legaljasabb technikákat veti be a mai napig a bajai választási eredménnyel kapcsolatban.