A Fidesz feljelenti a Hvg.hu-t

Vágólapra másolva!
A bajai választás előtt készült megrendezett videó a Fidesz szerint bizonyítékhamisítás, amiért a rendőrségnek kellene feljelentést tennie. Ők viszont feljelentik a videót publikáló Hvg.hu-t rágalmazásért.
Vágólapra másolva!

A Fidesz szerint biztosan megáll a hamis vád bűntettének alapos gyanúja a bajai időközi választással kapcsolatban készült videofelvétel ügyében. Gulyás Gergely, a kormánypárt országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: bizonyítékhamisítás történt, aminek a büntetőjogi megfelelője a hamis vád. E bűntett gyanúja miatt jelenleg csak az alapeljárást folytató Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságnak van joga feljelentést tenni.

Gulyás bejelentette azt is, hogy a videót bemutató és kommentáló Hvg.hu-nak is vállalnia kell a felelősséget, mert amit a hírportál írt, "az a rágalmazás iskolapéldája", ezért feljelentést tesznek.

A felvételt először a Hvg.hu hozta nyilvánosságra pénteken, a lap a cikk címében azt írta, hogy "itt a bizonyíték a csalásra: pénzért és tűzifáért szavaztak Baján", az írás felvezetőjében (leadjében) pedig azt állították, hogy "egyértelmű bizonyíték került elő arról, hogy szavazatvásárlás történt a bajai időközi választáson".

Miután kiderült, hogy a felvétel megrendezett, a lap szerkesztőségi cikkben elismerte, hogy hibáztak, "amiért nem háríthatjuk másra a felelősséget, és aminek a tanulságait nekünk kell levonnunk".