A Corvinus szenátusa kidobná a gazdasági főigazgatóját

Vágólapra másolva!
A Budapesti Corvinus Egyetem Rózsás Péter András gazdasági főigazgató leváltását kezdeményezi a nemzetgazdasági miniszternél. Erről az egyetem szenátusa hétfőn fogadott el határozatot - közölte a felsőoktatási intézmény kedden. A rektor korábban már jelezte, hogy a főigazgató szerinte önkényesen dolgozik, és nem veszi figyelembe az egyetem érdekeit, ami működési zavarokhoz vezet.
Vágólapra másolva!

A Corvinus egyetem szenátusa "kezdeményezi a munkáltató jogkört gyakorló nemzetgazdasági miniszternél Rózsás Péter András gazdasági főigazgató magasabb vezetői megbízásának visszavonását és ezzel a gazdasági főigazgatói beosztásban történő azonnali hatályú személycserét" - közölte az egyetem. A felsőoktatási intézmény legfőbb döntéshozó testületének hétfői ülésén erről 22 igen és egy érvénytelen szavazattal határoztak.

Mint írták, a döntést az egyetemen kialakult helyzetet mérlegelve hozták meg, amelyért a szenátus "elsődlegesen a gazdasági főigazgatót teszi felelőssé, és amelyben az egyetem szakszerű működését és gazdálkodási tevékenységét most már napi szinten veszélyeztetettnek ítéli". A testület a rektornak a gazdasági főigazgatóval kapcsolatosan eddig tett intézkedéseivel és javaslataival egyetértve és a téma alapos megvitatása után határozott így - tették hozzá.

Rostoványi Zsolt, a BCE rektora október elején Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez fordult, arra hivatkozva, hogy az intézmény vezetésének nem sikerült megfelelő együttműködést kialakítania az egyetem gazdasági főigazgatójával. Rostoványi azt írta akkor, hogy a gazdasági főigazgató rendszeresen maradt távol egyeztetésekről, munkaértekezletekről, nem hajtja végre a számára munkahelyi vezetőjeként általa megfogalmazott feladatokat, nem tartja be az előírt kereteket, határidőket és belső szabályokat, "ezzel szétzilálva" a gazdasági szervezet működését, az egyetem gazdálkodását, egyúttal az intézmény hírnevét. Rostoványi úgy fogalmazott, hogy a főigazgató "önkényesen dolgozik, és nem veszi figyelembe az egyetem érdekeit".

A gazdasági igazgató október 5-én azt írta, hogy minden intézkedését rektori engedéllyel, jóváhagyással hozta meg, a jogszabályok alapján járt el.