Megrendezett a bajai videó

Vágólapra másolva!
A bajai választási csalásról szóló videót hatan készítették egy mobiltelefonnal, de egyelőre nem tudni, hogy pontosan ki bízta meg őket. A felvételt elvitték a szocialisták székházába, ahol ketten átvették.
Vágólapra másolva!

Sajtótájékoztatót tartott hétfőn a Bács-Kiskun megyei rendőrség a bajai választási csalásról készült videó miatt - írja a police.hu. Szabó Vendel alezredes, bűnügyi főkapitány-helyettes a sajtótájékoztatón elmondta, péntek este rendeltek el nyomozást ismeretlen tettes ellen. Azt még nem mondták el, hogy a felvétel készítői mit mondtak vallomásukaban: mi motiválta őket, illetve kinek a megbízásából készítették a videót. A felvételen látható négy férfi egy megrendezett helyzetet játszott el, a videó elkészítésében összesen haten vettek részt. A mobiltelefonnal készített videót kiírták egy CD-re, majd elvitték az MSZP székházába, ahol két ember átvette.

A hvg.hu pénteken közölte azt a videofelvétel, amelyen egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és a családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választásra. A méltatlankodó férfiak többször is rákérdeznek, és a közvetítő megerősíti, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje, illetve Zsigó Róbert, Baja polgármester, a Fidesz szóvivője küldte.

Az ügyben hétfőn Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője is megszólalt. Sajtótájékoztatóján azt mondta, a rendszerváltozás óta először keveredett bele bizonyítékhamisítási ügybe egy parlamenti párt. Szerinte vasárnap még az MSZP tagadta, de mára kiderült, hogy először a párt Jókai utcai székházába került a felvétel. A Fidesz ezért arra szólítja fel az MSZP-t, hogy tisztázza magát, tudott-e videóról a párt annak megjelenése előtt, hozzanak nyilvánosságra mindent arról, amit a videóról tudnak.