Golyóálló diplomatatáskával érkezett a tárgyalásra Sepelev célpontja

Vágólapra másolva!
Olakszandr Sepelev ukrán oligarcha magyar börtönben marad a menekültkérelme elbírálásáig. Ukrajnában azzal vádolják, hogy megöletett három embert. A negyedik, aki túlélte, azt állítja rettegés az élete.
Vágólapra másolva!

Szerhij Djadecsko ukrán bankár testőrökkel érkezett a pénteki tárgyalásra. A bankárt a vádak szerint Olakszandr Sepelev ukrán oligarcha meg akarta gyilkolni. Ukrajna kérte Sepelev kiadatását, aki viszont Magyarországtól kért menedékkérelmet.

A Blikk azt írta, a bíróság kiadatási letartóztatásba helyezte Sepelevet a menedékkérelme elbírálásáig, ami azt jelenti, hogy egyelőre Magyarország nem adja ki Ukrajnának, magyar börtönben marad.

A tárgyaláson a bankár Djacsenko a lap szerint azt mondta, rettegés az élete, mert tart attól, hogy Sepelev meg akarja ölni, ezért minden óvintézkedést megtett, hogy ha újra golyózáporba kerülne, túlélje. A Blikk azt is írta, hogy testőrei egy egyetlen mozdulattal szétnyitható, golyóálló diplomatatáskát tartottak készenlétben. A bankár a lap szerint megkönnyebbült, amikor kiderült, hogy Sepelev börtönben marad.

Az ukrán állam azzal vádolja Sepelevet, hogy négy embert halálát rendelte meg, valamint pénz sikkasztott. A négy emberből csak Djacsenko élet túl a merényletet. Sepelev azonban azt mondta, hamisak a vádak, és a volt ukrán kormányfő, Julija Timosenko ellen akarják felhasználni.

Sepeljev két ciklusban volt parlamenti képviselő Julija Timosenko volt kormányfő frakciójának tagjaként. 2010-ben azonban kizárták frakciójából, ezért csatlakozott a Viktor Janukovics elnök mögött álló Régiók Pártjához. A tavalyi parlamenti választásokon egyéni jelöltként indult a nyugat-ukrajnai Vinnyicja megye egyik körzetében, de nem jutott be a parlamentbe.