A segítő ceruzával hamisított csekkel verte át az időseket

Vágólapra másolva!
Egy gondozó hónapokon át rendben befizette az idősek helyett a rezsicsekkeket, aztán idén már elcsábult a pénznek, és inkább lenyúlta. Ceruzával hamisított szelvényekkel próbálta átverni a gondozottakat.
Vágólapra másolva!

Sikkasztás miatt négyen jelentettek fel egy 41 éves kesztölci nőt. H-né P. Veronika négy gondozásra szoruló idős ember rezsire félretett pénzét sikkasztotta el - közölte a rendőrség.

Az idősek a sárga csekkeket és a villany-, gáz- és vízfogyasztásuk alapján számolt pénzt havonta kikészítették, mert maguktól nem tudtak volna elmenni a postára. A segítő 2012. szeptember és december között rendesen végezte a dolgát, mindig a befizetést igazoló szelvénnyel tudta igazolni, hogy elvégezte a dolgát.

Idén januárban és februárban viszont feltűnt az időseknek, hogy a megszokottól eltérő csekkeket kaptak vissza. A rendőrség közleménye szerint a postai bélyegző helyén grafit ceruzával másolt lenyomat került. Közben a közműszolgáltatótól egyikük tartozás miatt felszólítást kapott. Miután alaposan megnézte az igazoló szelvényt, és látta, hogy hamis, feljelentést tett a rendőrségen. H-né P. Veronika a rendőröknek bevallotta tettét.