Böröcz István az NMHH-hoz igazol

Böröcz István a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Természettudományi és Művészeti Kar épületének avatásán Kolozsváron, 2013. október 4-én.
Vágólapra másolva!
Karas Monika felkérésére Böröcz az NMHH vagyongazdálkodási, stratégiai- és struktúrafejlesztési vezetője lesz. Az új MTVA elnökről a Médiatanács elnöke, azaz Karas Monika dönt.
Vágólapra másolva!
Böröcz István a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Természettudományi és Művészeti Kar épületének avatásán, Kolozsváron, 2013. október 4-én. Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Böröcz István az NMHH vagyongazdálkodási, stratégiai- és struktúrafejlesztési vezetője lesz. Az MTVA vezérigazgatóját Karas Monika, az NMHH Elnöke kérte fel a feladat ellátására, amikor október 16-án, szerdán részt vett a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezetői értekezletén.

Karas Monika az MTVA közleménye szerint elmondta, hogy nagyra értékeli azt a munkát, amit az MTVA végzett a közmédia integrációja területén". Szerinte Böröcz István vezérigazgatói munkája azért is értékes, mert hatékonyabbá, átláthatóbbá, ellenőrizhetőbbé tette a közmédia gazdálkodását.

Karas Monika arra kérte a leköszönő vezérigazgatót, hogy segítse a médiahatóság munkájának fejlesztését, a vagyongazdálkodási- és szervezetfejlesztési feladatok színvonalának javítását, az egységes szervezet további stratégiai céljainak meghatározását. "Ma, az információs társadalom számos lehetőséget jelent az esélyegyenlőség megteremtésében, ezzel együtt azonban a veszélyekre is fel kell hívnunk a figyelmet, és különösen a fiatal korosztályok védelme érdekében pontos és részletes szabályozást kell érvényesítenünk. Minden eszközt fel kell használnunk, hogy megvédjük gyermekeinket a veszélyes tartalmaktól, de minden esélyt meg kell adnunk, hogy a média kínálta lehetőségekkel élhessenek. Ebben a munkában kiemelten számítok Böröcz István tapasztalataira és tudására" - mondta Karas Monika.

Böröcz István 2011 év eleje óta irányította az MTVA-t. Ez idő alatt a frissen létrejött szervezet megerősödött, szervezettebbé vált - írta a leköszönő elnökről a hosszú méltatásban az MTVA.

Az új vezérigazgató megbízásáról a Médiatanács elnöke, azaz Karas Monika a közeljövőben dönt.