Vágólapra másolva!
A vádirat szerint a két volt kerületi polgármester, Hunvald György és Weinek Leonárd, illetve hat képviselő úgy döntött egy közös barátjuk tanácsadóként történő alkalmazásáról, hogy az önkormányzat nem vizsgálta meg, hogy saját maga el tudja-e látni a tanácsadói feladatot.
Vágólapra másolva!

Minden vádlottat felmentett a Pesti Központi Kerületi Bíróság kedden kihirdetett elsőfokú ítéletével abban az ügyben, amelyben 50 tízmillió forintos, megbízási szerződésekkel kapcsolatos hűtlen kezelés miatt emeltek vádat Hunvald György volt erzsébetvárosi szocialista polgármester, Weinek Leonárd volt szabad demokrata zuglói polgármester és hat társuk ellen.

A vádirat szerint a VII. és a XIV. kerületi polgármester úgy döntött a másik kerület egyes képviselői, illetve egy közös barátjuk külső tanácsadóként történő alkalmazásáról, hogy meg sem vizsgálták, az önkormányzat maga el tudja-e látni a tanácsadói munkát.

A vádlottak az eljárásban tagadták bűnösségüket, azt állították, szabályosan jártak el. Az ügyész korábban részben letöltendő, részben felfüggesztett szabadságvesztést, Hunvald György és más vádlottak védői pedig felmentést kértek.

Hunvald Györgyöt egy másik perben a múlt héten elítélték, akkor másfél év börtönbüntetést kapott a tízmilliárdos ingatlanpanama-ügyben. Az a per a Kúrián folytatódik majd, de a kiszabott büntetést egyébként sem kellene letöltenie, mert több időt töltött előzetes letartóztatásban.