Gyerekeknek árult drogot egy család

Vágólapra másolva!
A bicskei család által terjesztett drogtól több tinédzser is rosszul lett, az anyát és fiát letartóztatta és előzetesbe helyezte a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A szakértői vizsgálatok szerint pszichoaktív anyagokat terjesztett Bicskén és környékén egy 53 éves anya, 28 éves fia, illetve egy 41 éves rokonuk. A családot azzal gyanúsítják, hogy hónapokon keresztül árultak kábító hatású anyagokat több mint egy tucat gyermek- és fiatalkorú tinédzsernek.

A bicskei rendőrök szerint a család egy "Pot pouri" nevű, kábító hatású anyagot forgalmazott. A zöld növényi törmelékeket többségében gyerekeknek árulták, akik cigarettapapírba sodorva szívták el. Néhány tinédzser rosszul lett, és orvosi ellátásra szorult az anyag elszívását követően.

Lefoglalt kábítószer a bicskei drogterjesztő család otthonában Forrás: Police.hu

A család postai úton szerezte be ezeket az anyagokat, amiket tovább értékesítve, ezzel naponta kb. 60-100 ezer forint közötti összegeket keresett. A nyomozók október 11-én délután a családtagok lakásain tartott házkutatásokon különböző növényi törmelékeket, cigarettapapírt, simítózáras műanyag tasakokat, pipákat, mobiltelefonokat és több százezer forintot foglaltak le. Az előzetes szakvélemények alapján a családnál talált növényi törmelékek új pszichoaktív anyagnak minősülnek. A Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte anya és fia előzetes letartóztatását, míg rokonukat házi őrizetbe helyezte.