Előzetesben a rabszolgatartó házaspár

Vágólapra másolva!
A huszonéves kisbéri pár egy nyugdíjas férfit dolgoztatott rabszolgaként: kényszermunka és személyi szabadság megsértése miatt indult ellenük eljárás.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a 21 éves R. Kittit és a 25 éves O. Attilát. A párt 2013. október 12-én fogták el a kisbéri rendőrök, miután aznap egy idősebb férfi feljelentést tett ellenük a kisbéri rendőrkapitányságon.

Egy idős férfi márciusban költözött be R. Kittihez és O. Attilához, akik azt ígérték neki, hogy gondoskodnak róla A huszonéves pár azonban a beköltözéskor elvette a férfi iratait és a nyugdíját. A férfit hónapokon keresztül bántalmazták, a ház melletti fűtetlen fáskamrában kellett aludnia, és ház körüli munkát kellett végeznie. A férfival bankkártyát is készíttetek, amellyel aztán ők vásároltak. Hitelt is megpróbáltak felvenni az idős férfival, ám a bank nem adott kölcsönt neki.

Az előzetesbe kísérik a házaspárt

A házaspár ellen kényszermunka bűntett, személyi szabadság megsértése bűntett, zsarolás bűntett, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség, visszaélés okirattal vétség, valamint súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Kisbéri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A rendőrség a gyanúsítottakat őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. A bíróság 2013. október 15-én elrendelte a gyanúsítottak fogvatartását is.