Képviselők bukhatnak a nyelvvizsgabotrányban

Vágólapra másolva!
Elsősorban nem a befolyásos emberek vették feketén a nyelvvizsgákat, de országgyűlési képviselők is horogra akadhatnak az ügyben, amelyben a Károli Gáspár Református Egyetem két oktatója is érintett lehet.
Vágólapra másolva!

A Blikk szerint az országos méretű nyelvvizsgagyár felderítése során a nyomozók parlamenti képviselőkig is eljutottak. A lap információja szerint egy magas beosztású minisztériumi köztisztviselő is vett egy nyelvvizsgát, ám a lefoglalt bizonyítékokból az derült ki, hogy az első vásárlók között volt, és az ügye már elévült.

A lap szerint azonban nem időzített mindenki ilyen szerencsésen, és úgy tűnik, hogy kérni kell majd egy tucatnyi képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, mert hamis papírokkal ücsörögnek a parlamentben. A Blikk szerint az ügyfelekkel a Károli Gáspár Református Egyetem két dolgozója tartotta a kapcsolatot.

A nyomozás egyik név nélkül nyilatkozó résztvevője szerint a lefoglalt merevlemezeken nem szerepelnek titulusok, azonban nevek és elérhetőségek igen, így könnyen beazonosíthatók a csalók.

A fő gyanúsított az ügyészségi főtolmács, P. András ügyvédje, Berényi András a lapnak azt mondta, hogy információi szerint elsősorban nem befolyásos emberek vették a papírt, nyolcvan százaléknak a diploma megszerzéséhez kellett a nyelvvizsga.