Nem valószínű, hogy az ellenzék megóvja Baját

Vágólapra másolva!
Az ellenzéki pártok nem szeretnének még egy választást a bajai 32-es választókörben, viszont szerintük a vasárnapi szabálytalanságokkal foglalkozni kell. 
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergely (Együtt-PM) és Harangozó Tamás (MSZP) ma kettőkor jelenti be, hogy megóvják-e a bajai 32-es szavazókörben született vasárnapi eredményt. Forrásaink szerint azt fogják bejelenteni, hogy nem óvnak, azonban biztosat csak a sajtótájékoztató után lehet mondani. Egyik informátorunk szerint azért nem óvnak, mert nem akarják egy harmadik választással nyúzni az embereket, viszont fontosnak tartják, hogy a választás körüli szabálytalanságokkal még foglalkozzanak.

Tegnap a fideszes Kovács Csaba 138 szavazatot kapott, míg Teket Melindára, az MSZP, az Együtt 2014-PM és a DK közös jelöltjére 69-en voksoltak, ezzel a két héttel előzőhöz hasonlóan ismét a Fidesz jelöltje nyert a szavazókörben.

A három ellenzéki párt vasárnap este közleményt adott ki, amelyben azt írták: "Ha minden alapos gyanú kivizsgálása után is kijelenthető lesz majd, hogy a Fidesz ma valóban győzött Baján, a győzelme akkor is egy vereséggel felér: egy alig fél ezres választókör megnyeréséért cserébe egy egész ország előtt veszítette el a becsületét."

A bajai kálváriáról szóló cikkeinket itt olvashatja.