Vágólapra másolva!
Tüntetést tart egy jóformán ismeretlen párt a bajai szavazókör előtt, a helyi választási bizottság szerint ezzel kampánycsendsértést követnek el. A párt vezetője mégsem állítja le a gulyásfőzéssel egybekötött tüntetést.
Vágólapra másolva!

Egy jóformán ismeretlen politikai párt tartott tüntetést vasárnap az előtt a bajai szavazókör előtt, ahol éppen megismételt választást tartanak, a két héttel ezelőtti szavazás eredményét ugyanis a Kecskeméti Törvényszék kampánycsendsértésére hivatkozva megsemmisítette (a kampánycsend miatt nem közülhetünk sem párt-, sem személyneveket a választással kapcsolatban, de a 7 órai urnazáráskor hosszabb összefoglalóval jelentkezünk). A pártnak nem indult jelöltje a vasárnapi szavazáson, az aktivistái is az ország másik feléből érkeztek.

A tüntetés megtartását korábban már megtiltotta a bajai helyi választási bizottság, mondván, hogy nagyon hasonlít a nevük az egyik induló pártéhoz, illetve amúgy is tilos kampánycsend idején bármiféle politikai rendezvényt tartani. Az egyik induló szervezet, amelyiknek a nevére hasonlít a tüntető párt neve, panaszt is tett a rendezvény miatt.

A párt azonban, a tiltó határozattal mit sem törődve, mégis megtartotta a tüntetést. Ezt egy bajai lakos bepanaszolta a helyi választási bizottságnak, amelyik vasárnap délutáni határozatban újból eltiltotta a pártot a rendezvénytől, másrészt kimondta, hogy a tüntetés kampánycsendet sértett, arról azonban nem szóltak, hogy emiatt újból meg kell-e semmisíteni a választás eredményét.

A párt vezetője a tiltás ellenére nem akarja befejezni a tüntetést – amely mellett egyébként gulyáslevest is főznek az utca szélén –, helyette arra hivatkozik, hogy egyik tiltó határozat sem jogerős, ők pedig fellebbeznek, mert szerintük a tiltás rájuk amúgy sem vonatkozhat, mert nem indultak a választáson. Pedig a tiltó határozatban feketén-fehéren benne van, hogy irreleváns, hogy indultak-e, semmilyen politikai rendezvény nem engedélyezett a választás ideje alatt.