Minden negyedik budapesti biciklizett szeptemberben

Vágólapra másolva!
A Magyar Kerékpárosklub reprezentatív felmérése szerint Budapesten a megkérdezettek minden eddiginél magasabb aránya, mintegy egyharmada ült nyeregbe szeptemberben, és minden negyedik budapesti válaszadó használta kerékpárját közlekedésre.
Vágólapra másolva!

Ugyanakkor Budapesten kicsit visszaesett a kerékpáros közlekedés gyakorisága: feltehetően azért, mert bár a népesség egyre nagyobb része próbálja ki a kétkeréken közlekedést, az újoncok még nem használják azt minden nap.

A közlekedési célú kerékpárhasználati arányok országosan szezonalitást és lassú növekedést mutatnak, jellemzően a szeptemberi adatok a kiugróak. 2013 szeptemberében a megkérdezettek 47 százaléka használta kerékpárját közlekedésre és/vagy túrázásra, illetve 45 százalékuk közlekedési céllal.

A vizsgálatot megelőző 2 hétre vonatkozóan minden negyedik budapesti válaszolta azt, hogy legalább egyszer kerékpárral közlekedett.

Országosan a kerékpárral közlekedők többségének a kerékpár az elsődleges és szinte kizárólagos közlekedési eszköze. A kérdezett 14 napból legalább 10 alkalommal, azaz minden hétköznap kerékpárral közlekedők aránya szeptemberben 53 százalék volt.

Országosan a megkérdezettek 10 százaléka túrázott kerékpárjával szeptemberben. Ugyanez az arány Budapesten 24 százalék volt, ami a valaha mért legmagasabb arány.