A világ legnagyobb médiacégét építi Gattyán György

Vágólapra másolva!
Gattyán György azon dolgozik, hogy a tévében is lehessen nézni az érdekeltségébe tartozó LiveJasmint. Azért költözött cége részben Luxemburgba, mert Magyarországon tönkrementek volna, és most újraépíti cégbirodalmát. A magyar adóhatóságot nem érti, és arról is vallott a Népszabadságnak adott interjújában, hogy Magyarországon soha nem fogják elfogadni.
Vágólapra másolva!

Szeretnénk a televíziózás felé elmozdulni, és ha ez megtörténik, akkor a világ legnagyobb médiacége lehetünk, kétezer élő csatornával – mondta Gattyán György a Népszabadságnak adott interjújában. A világ legnagyobb erotikus honlapja, a LiveJasmin tulajdonosa szerint az a céljuk, hogy néhány éven belül jelenjenek meg élő műsoraik a tévéken, és azon is dolgoznak, hogy az okostévéken miként lehet HD minőségben nézni a LiveJasmin élő adásait.

A harmadik leggazdagabb magyar szerint ezzel van összefüggésben az is, hogy a LiveJasmint működtető szerverek és rendszergazdák, összesen 300 ember, Luxemburgba költözött. Szerinte médiaszolgáltatásban Budapest nem elég erős, és ahhoz, hogy érzékelhető legyen a jelenlétük a világon, Európa Hollywoodjába, Luxemburgba kell menniük.

„El kell vinni innen az aranytojást tojó tyúkot, egyszerűen azért, mert ha itt marad, meghal. Ha Magyarországon maradok, akkor ez a vállalkozás két éven belül befuccsol. Ahogyan a MySpace. Amikor elkezdtük, olyan weboldalak vezették a piacot, amelyek mára sehol sincsenek. Nem újítottak, és a felhasználók egyik pillanatról a másikra otthagyták őket. Nem arról van szó, hogy én elviszek valamit. A vállalkozásom egy része itt elfáradt. Kifulladt. Vége. Vagy máshol felépítem megint a nulláról, vagy nem lesz semmim” – válaszolta arra, hogy ez mekkora adóbevétel-kiesést jelenthet Magyarországnak.

A harmadik leggazdagabb magyar Forrás: Facebook/Gattyán György

Gattyán azért is él már két éve Los Angelesben, mert az átalakítás alatt álló cégcsoport jelentős külföldi terjeszkedésbe és portfólióbővítésbe kezdett. „Ha bárki valami maradandót szeretne elérni a média világában, akkor jobb eséllyel tudja azt az Egyesült Államokból, New Yorkból, de leginkább Los Angelesből véghezvinni, mint Európából” – mondta.

Arról is beszélt, hogy a tavaly nyáron indított adóhatósági vizsgálat még mindig tart az érdekeltségébe tartozó harminc cégben. „Azt mondják, ez egy sima ellenőrzés. Ahhoz képest kicsit hosszú ideje tart, jelentős hivatali kapacitásokat lekötve” – mondta Gattyán, aki szerint ők sem tudják, miért húzódott el ennyire a vizsgálat.

Az interjú végén arról beszélt, hogy az az elmúlt hónapokban miért szerepel rendszeresen a médiában: „Mindenki szereti, ha jó vélemény alakul ki róla. Én sajnos már lekéstem arról, hogy Magyarországon nevet és elfogadottságot építsek ki magamnak. Ezt öt éve kellett volna elkezdeni. (…) Érdekel, hogy tényleg hoz-e változást, ha nyilatkozom. Ha nem nyilatkozom, találgatnak, és sokszor badarságokat írnak. (…) Változtatnom kell dolgokon, újra kell építenem a cégemet” – mondta.

Gattyán Györgyről készült portrénkat itt olvashatja.