Orbán: Munka és imádság kell Európának

Vágólapra másolva!
Európa gyengeségének oka a munka és az imádság együttes megtagadása Orbán Viktor miniszterelnök szerint. Orbán erről a Kereszténydemokrata Internacionálé budapesti tanácskozásán beszélt.
Vágólapra másolva!

A munka és az imádság együttes megtagadását nevezte meg Európa meggyengülésének okaként Orbán Viktor miniszterelnök a Kereszténydemokrata Internacionálé (újabban: Demokratikus Centrumpártok Internacionáléja - CDI) pénteki budapesti konferenciáján.

Európában ma nem az a haladó, aki a keresztény kultúráról és a munkáról lebeszélő, válságba vezető úton akar továbbmenni, mert az a szakadékba visz - mondta a kormányfő, aki egyben a CDI egyik alelnöke is.

Orbán szerint a kontinensen ma az számít haladónak, aki megfordul, és megkeresi az elhagyott jó utat, amely az alapvető keresztény értékekre, az emberi méltóságra, szabadságra, kötelességre épít, ahol az érdem a munkából táplálkozik, és ahol becsben tartják a természetes emberi közösségeket, a családot és a nemzetet. Ez vezet az erős Európához - mondta a miniszterelnök.