Helyhiánnyal magyarázza a holokausztos elírást a MÁV

Vágólapra másolva!
Holokauszt tervezési szerződés címmel jelent meg a MÁV egyik egy közbeszerzési közleménye. Kiderült, hogy helyhiány miatt nem írták ki, hogy a Holokauszt Gyermekáldozatainak Emlékhelyének megtervezéséről van szó. A címet megváltoztatják, és bocsánatot kértek.
Vágólapra másolva!

Nem fért volna ki - ezzel magyarázták a MÁV-nál, hogy miért úgy szerepeltettek egy közbeszerzési kiírást kihirdető közleményt, hogy a címében ez szerepelt: Holokauszt tervezési szerződés. A szerencsétlen megfogalmazás a Közbeszerzési Hatóság honlapján volt olvasható - jelentette az Index.

A közlemény arról adott hírt, hogy az FBI Építész Kft. 23,5 millió forintos ajánlata nyerte el a Sorsok Háza - a holokauszt gyermekáldozatainak a Józsefvárosi Pályaudvar épületében létrehozandó emlékhelye - megtervezését. Az emlékhely kialakítására a kormány 6,648 milliárd forintos költségkeretet szán.

A vasúttársaság a 444.hu megkeresésére közölte, azért adták ezt a címet a közleménynek, mert nem fért volna ki hosszabb a fedlapi karakterek korlátozott száma miatt. A teljes cím amúgy ez lett volna: A Holokauszt Gyermekáldozatainak Emlékhelye - Európai Oktatási Központ létesítéséhez kapcsolódó egyes tervek tervezése, a tervezési előkészítő munkálatok és a koncepciótervek elkészítése. A társaság utólag helyesbítést kért a Közbeszerzési Hatóságnál, és mindazokat megkövette, akiket érzelmeikben sértett a szöveg.