Nem szavazunk az MSZP-re, mert a Fidesz ad tűzifát

Vágólapra másolva!
Az MSZP és az Együtt-PM szövetség szerint újabb, az interneten kedden közzétett hangfelvétel bizonyítja, hogy a Fidesz csalt a bajai időközi választáson.
Vágólapra másolva!

Egy hangfelvételre, illetve annak leiratára hivatkozva közölték ellenzéki politikusok, hogy a Fidesz egyebek mellett tűzifát adott a rá szavazóknak Baján.

Karácsony Gergely, az Együtt-PM politikusa és Harangozó Tamás MSZP-s frakcióvezető-helyettes az Egyenlítő blogon nyilvánosságra hozott felvételről azt mondták, hogy a megyei kisebbségi önkormányzatnak a Lungo Drom színeiben megválasztott elnöke, Ajtai Tibor (a Fidesz Bács-Kiskun megyei választmányi tagja) beszélget egy ismeretlennel, a beszélgetőtárs a hamarosan következő fóti időközi választás miatt kér "módszertani segítséget" Ajtai Tibortól.

A felvételen Ajtai Tibortól egyebek mellett az hangzik el, hogy "a Fidesz segít, ad tűzifát" - ismertette Karácsony Gergely. Véleménye szerint a felvétel azt is bizonyítja, hogy a Fidesz a Baján alkalmazott technikákat akarja használni a közelgő fóti időközi választáson is.

Az Egyenlítő blogon olvasható leiratban egyebek mellett az áll, hogy valaki azt mondja: "Ez egy kis város, jóban vagyok a városvezetéssel, én a Fidesznek segítettem, bementünk nekik szavazni, csak az MSZP most megsértődött, mert megkerestek, hogy szavazzunk rájuk, én mondtam, hogy nem, mert a Fidesz segít, ad tűzifát."

Harangozó Tamás a Fidesz elnökét, Orbán Viktor kormányfőt szólította fel, hogy határolódjon el és nyilvánítsa megengedhetetlennek a csalást.

Zsigó Róbert bajai polgármester, a Fidesz szóvivője szerint egyre szánalmasabb, ahogy a Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy szövetség erőszakosan és hazug módon magyarázza a bajai vereségét, "sőt már az előttük álló további választási vereségeket is előre próbálja magyarázni". A politikus közleményében az áll, hogy a bajai önkormányzat a rászorulóknak szokott szociális tűzifát osztani, nem a rászavazóknak, Ajtai Tibor pedig nem tagja a Fidesz megyei választmányának.

"Választási csalást pedig egyedül a szocialisták követtek el, akik a szavazókör bejáratához állították a volt szocialista polgármesterüket, hogy kontroll és nyomás alá helyezzék az érkező szavazópolgárokat" - írja Zsigó Róbert.

Baján szeptember 22-én tartottak időközi önkormányzati választást, amit a Fidesz jelöltje nyert. A Kecskeméti Törvényszék úgy döntött, hogy a 32-es szavazókörben meg kell ismételni a szavazást, mert kampánycsendsértés történt, a választói akaratot befolyásolta, hogy szervezetten szállították az embereket a szavazásra. Az ügyről, valamint Ajtai Tiborról itt olvashat bővebben. Ajtai neve ebben a januári ügyben is előkerül. A megismételt szavazás vasárnap lesz.