Vágólapra másolva!
Első fokon többéves börtönre ítélte a bíróság azokat a férfiakat, akik 2011-ben rátámadtak az őket igazoltató rendőrökre. Az egyik rendőr maradandó sérüléseket szenvedett.
Vágólapra másolva!

Az elsőrendű vádlott hat évet kapott hivatalos személy elleni erőszak, maradandó fogyatékosságot okozó és könnyű testi sértés miatt, három társát hároméves börtönnel sújtotta a Budapest Környéki Törvényszék hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt.

A vádlottak 2011. október 12-én az esti órákban egy érdi kocsmában italt fogyasztottak, majd hangoskodva autóba szálltak, ám az Érdi Rendőrkapitányság két rendőre járőrözés közben felfigyelt rájuk, és megállította őket. Igazoltatás közben kiderült, hogy a vezetőnél nincsenek iratok. A kiszálló vádlottak egyike ütésre emelte a kezét, mire az egyik rendőr közbelépett. Ekkor az elsőrendű vádlott ököllel megütötte az egyik járőrt, aki a földre került. Ezután az elsőrendű vádlott acélbetétes cipőjével többször arcon rúgta a földön fekvő rendőrt.

Eközben járőrtársa használta a szolgálati gázsprayt, rádión segítséget kért, majd kollégája segítségére sietve elővette szolgálati fegyverét, amelyet azonban támadói megpróbáltak elvenni tőle, és azzal fenyegették, hogy lelövik. A vádlottak csak akkor hagyták abba a verekedést, amikor több figyelmeztető lövés is eldördült.

A két megtámadott rendőr közül az egyik könnyű sérüléseket szenvedett, társának azonban eltört az arccsontja, az orra és a keze is.

A vád és a védelem egyaránt fellebbezett, így az ítélet nem jogerős, várhatóan a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik a büntetőper. Az elsőfokú bíróság azonban kedden, az ítélethirdetés után nyomban elrendelte a három vádlott letartóztatását.