Orbán Viktor 18 millióért vett házat

Vágólapra másolva!
Egy újabb házat vásárolt a miniszterelnök Felcsúton - írta a Népszabadság. Az ingatlan a felcsúti stadion mellett, Orbán Győzőnek, a kormányfő édesapjának, illetve Lévai Anikónak, a kormányfő feleségének háza között található, és 18 millióba került. Nem kizárt, hogy később szálloda épül ezen a területen.
Vágólapra másolva!

Felcsúton vásárolt házat Orbán Viktor kormányfő, a vételár 18 millió forint volt - értesült a Népszabadság. A miniszterelnök tulajdonjog-bejegyzési kérelmét szeptember 17-én nyújtották be a Bicskei Járási Földhivatalhoz.

Az ingatlan jobb oldali szomszédjában van az édesapa, Orbán Győző háza. Orbán Győző ezt 2010 nyarán, a választások után vásárolta. Ehhez az öreg házhoz hozzá sem nyúlt az elmúlt három évben. Orbán Viktor új házának bal oldali szomszédja pedig a felesége ingatlana, amit még az első Orbán-kormány idején vett. Ezt a házat lebontották, és újat építettek rá. Ehhez Lévai Anikó a szüleitől kapott 2 millió 439 ezer forint kölcsönt, továbbá ötmillió forint svájcifrank-alapú hitelt vett föl - írta a Népszabadság.

A három ingatlantól karnyújtásnyira épül a felcsúti stadion. A Népszabadság szerint így nem kizárt, hogy ez az ingatlan azért kellett Orbánnak, hogy később megépülhessen a felcsúti stadion mellett egy szálloda, amelyről már egy tavalyi interjújában is beszélt.

Orbán 2012 júliusában nyilatkozta az akadémia honlapjának, hogy "kellene egy komolyabb szállodát is építenünk, hogy a legnagyobb klubok is el tudjanak jönni, és edzőtáborként használni a Puskás Akadémiát". A Népszabadság megkérdezte a Puskás Akadémiát a tervezett szállodáról, és azt a választ kapta: "Egyelőre megépítjük a stadiont, húsvétra lesz az átadás, s még annyira nem terveztük meg a hotelprojektet, hogy azt is tudnánk, hogy hol lesz".