Már az Együtt-PM is elhatárolódik a szobordöntéstől

Vágólapra másolva!
Az Együtt-PM szerint a "rezsim propagandagépezete" lejárató kampányt igyekszik gyártani a vasárnapi szobordöntésből, pedig nem az Együtt-PM szövetség világnézetét tükrözi az akció - közölte pénteken a szervezet. Az akciót az Együtt egyik tagszervezete, a Szolidaritás rendezte. A Fidesz szóvivője, Baja polgármestere felszólította Bajnai Gordont, hogy tartsa távol a "hordáit" Bajától, az Együtt szerint viszont "csaló párt" ne adjon leckét senkinek.
Vágólapra másolva!

A szobordöntési akciót követő események nem az Együtt-PM Szövetség világnézetét, politikáról vallott felfogását tükrözik - közölte a szövetség pénteken. "A rezsim propagandagépezete ennek ellenére lejárató kampányt igyekszik gyártani belőle. Ehhez a csúsztatásoktól: egyes elemek elhallgatásától, mások túlhangsúlyozásától sem riad vissza" - írták.

Az Együtt-PM az után közölte ezt, hogy Zsigó Róbert, Baja fideszes polgármestere közleményében arra szólította fel Bajnai Gordont, hogy tartsa távol Bajától az "erőszakos hordáit", a fegyveres testületek volt tagjaiból álló Szolidaritás aktivistáit. Zsigó szerint azok, akik Orbán Viktor műszobrát "rugdosták, lefejezték, késsel döfködték, most a bajaiak otthonában akarják folytatni gyűlöletkampányukat".

Az Együtt-PM szerint a "rezsim propagandagépezete" kettős mércét alkalmaz, ugyanis a jobboldal és médiája egyetlen hang nélkül tűri, asszisztálja végig, vagy támogatja azt, hogy az ellenzék vezetői, például Bajnai Gordon ellen a legfenyegetőbb módon demonstráljanak, beszéljenek, lépjenek fel a központilag szervezett ellentüntetők.

"A Fidesznek ráadásul papírja van arról, hogy választási csalást követett el Baján. Ha elmarad az ezzel kapcsolatos bocsánatkérés és az érintett fideszes vezetők - a többi között Zsigó Róbert és Kubatov Gábor - felelősségre vonása, közéletből való eltávolítása, akkor a Fidesz méltán érdemli ki a csaló párt nevet" - fogalmaztak, hozzátéve: "csaló párt pedig ne adjon erkölcsi leckét senkinek".

A szobordöntéssel kapcsolatos fideszes reakciókat Karácsony Gergely sem hagyta szó nélkül: az Együtt-PM politikusa ugyanis személyiségi jogi pert indít Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője ellen.
Szerinte a frakcióvezető hazudott, amikor őt nevezte a szobordöntési akció egyik előkészítőjének. Karácsony szerint az sem igaz, hogy végig ott lett volna az eseményen, mert "ő nem a tömeggel együtt az úttesten, hanem a járdán sétált, ráadásul azt is csak a pesti hídfőig, mert ott másfelé fordult". Az állítások azt a látszatott keltik, mintha azonosult volna az akcióval, pedig korábban többször is kifejtette, hogy az sokkal radikálisabb volt az ő személyes ízlésénél - mondta Karácsony az MTI-nek.