Kárpótlást kapott egy pénzfaló kutya gazdája

Vágólapra másolva!
A kutya megevett 500 dollárt, a gazda addig ment utána, amíg az állam megtérítette a kárát.
Vágólapra másolva!

Bár elfogadott költségvetés nélkül alig forog az Egyesült Államok adminisztrációs gépezete, a kincstár a héten megtérítette egy pénzfaló kutya gazdájának kárát.

A montanai Wayne Kinkel Sundance nevű kutyája még tavaly decemberben megevett öt darab százdolláros bankjegyet. A 110 ezer forintnyi kárt a 12 éves golden retriever akkor okozta, amikor a férfi a feleségével egy kiránduláson a lezárt kocsiban hagyta a pénzzel együtt. A kutya csak a nagy címleteket ette meg, egy egydolláros bankóra nem fájt a foga, azt meghagyta.

Klinkel, miután felfedezte a pénz eltűntét, árgus szemekkel vizslatta ebe emésztési végtermékét. Sundance az ötszázból csak 200 dollárt adott vissza. Gazdája legyűrte viszolygását, megtisztította a fogaktól megtépázott bankókat, és várt tovább. Hiába. Csak hónapokkal később, márciusban kerültek elő a maradék három bankjegy maradványai a kert végéből, miután elolvadt a hó.

A férfi azokat is megtisztította, összerakosgatta, és elment a legközelebbi bankba becseréltetni sértetlenekre a megviselt bankókat, ám elutasították. Utána megjárt még féltucatnyi pénzintézetet hasonló eredménnyel. Végül azt a tanácsot kapta, hogy juttassa el a bankócafatokat a szövetségi pénzverdébe és -nyomdába, ott majd kaphat értük csekket.

Kinkel már rég felhagyott a reménnyel, ám a héten csekket kézbesített neki a postás, 500 dollárra szólót. A férfi és kutyája lefotózva bekerült abba a helyi lapba, amelynek Kinkel grafikusként dolgozik a montanai Helenában. A fényképezéshez a férfi nagy kockázatot vállalva a kutyája szájába adta a csekket, a 110 ezer forintot érő papír Sundance pofájából lóg ki a fotón.